Aprilia SXV 550 Supermotard

6.000 EUR

Hierbij verkoop ik mijn Aprilia SXV 550 uit 2008.

Het betreft een compleet originele motor met 6443 km op de teller. Ik heb er zelf ongeveer 3000 km mee gereden. De enige modificaties die ik er aan heb gedaan zijn een nieuw VDB zadel (Origineel zadel is aanwezig) en ik heb de kentekenverlichting van het originele spatbord verwijderd voor de looks. De kont is qua verlichting dus nog origineel.

Na aanschaf is de motor vrijwel direct naar Roké motors in Mijdrecht gegaan om compleet nagekeken te worden. Eén van de medewerkers is gespecialiseerd in dit type motor. Daar bleek dat er koelvloeistof in de motorolie zat en dus is het blok gesplitst. (Bekend probleem) De middenpakking is vervangen en alle slijtage onderdelen zijn nagekeken en vervangen waar nodig. Ook zijn alle modificaties, die Aprilia voor de oudere modellen heeft uitgebracht, uitgevoerd. Denk aan een aluminium olie filter dop i.p.v. de plastic variant etc. Een ander bekend probleem is het slecht willen starten van de oudere modellen. Daarom is er een solenoid geplaatst en de motor regelt nu zelf haar startcyclus waardoor de koude start zo gaat als het hoort. Van dit alles is de rekening aanwezig.

De motor is 2 dagen geleden uit de winterstalling gekomen en er is toen een nieuwe accu en oliedruksensor op gekomen (Het contactje was niet helemaal best meer) Ook hier zijn de rekeningen van aanwezig. Ze heeft altijd in een geïsoleerde garage gestaan.

Verder is de blok olie en olie filter om de 500 km vervangen en de bak olie om de 1000 km. De motor heeft net 100 km geleden nieuwe olie gehad. Ik heb altijd gebruik gemaakt van originele Aprilia onderdelen en Castrol oliën en alle onderdelen zijn op de juiste torque spec vastgemaakt.

De slijtage delen zoals remblokken, banden en ketting + tandwielen zijn allemaal nog in goede staat. Ze staat op Michelin Pilot Road 4's die er bij 3200 km nieuw op zijn gekomen.

Voor een ieder die geïnteresseerd is in dit type motor raad ik aan om u er goed in te verdiepen. Het zijn gevoelige machines en ze vereisen wel enige kennis van zaken. Ook is het handig als u zelf basis onderhoud uit kan voeren. Denk aan olie en filters verversen etc. Bij deze motor moet dat toch wel om de 500-1000 km als je de levensduur optimaal wilt houden. Het zijn af fabriek race motoren en het onderhoud is daar ook naar! 

De motor weegt nat ongeveer 130 kilo en heeft ruim 70 pk. Testrijden is mogelijk maar wel onder bepaalde voorwaarden. Ze staat op het moment met 15kw op papier en kan voor A2 gebruikt worden. Echter beschikt ze dus wel over het volle vermogen.

Mocht u vragen hebben of zijn er dingen onduidelijk, aarzel niet om te appen/bellen/mailen.

Trefwoorden: KTM Husqvarna Husaberg 450 500 550 Supermoto

Locatie: Drenthe -
Toegevoegd op 10 dagen geleden en vervalt op 8 mei, Advertentie id: 1127717          64 bezoeken