Digitale toets ontwikkelaar voor wiskunde en informatica

.... EUR


De afdelingen Wiskunde en Informatica van de Universiteit Twente (UT) zijn op zoek naar een ontwikkelaar om het digitaal toetsen in beide programma's te ondersteunen.
The University of Twente. We stand for life sciences and technology. High tech and human touch. Education and research that matter. New technology which leads change, innovation and progress in society. The University of Twente is the only campus university of the Netherlands; divided over five faculties we provide more than fifty educational programmes. We have a strong focus on personal development and talented researchers are given scope for carrying out groundbreaking research.

We are an equal opportunity employer and value diversity at our company. We do not discriminate on the basis of race, religion, color, national origin, gender, sexual orientation, age, marital status or disability status. Because of our diversity values we do particularly support women to apply.

The faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS) comprises three disciplines that shape Information and Communication Technology. ICT is more than communication. In almost every product we use mathematics, electronics and computer technology and ICT now contributes to all of societies' activities. The faculty works together intensively with industrial partners and researchers in the Netherlands and abroad and conducts extensive research for external commissioning parties and funders. The research which enjoys a high profile both at home and internationally, has been accommodated in the multidisciplinary research institutes: Mesa+ Institute, TechMed Centra and Digital Society Institute.


Functiebeschrijving

De afdelingen Wiskunde en Informatica van de Universiteit Twente (UT) zijn op zoek naar een ontwikkelaar om het digitaal toetsen in beide programma's te ondersteunen.

Digitaal toetsen is een innovatief en uitdagend onderwerp, met veel potentie voor zowel medewerkers als studenten. Uitdagingen zijn:


In de eerste plaats om toetsen digitaal te kunnen afnemen. Dit betekent dat opdrachten en vragen van vele soorten eenvoudig digitaal kunnen worden aangemaakt en aangeboden door examinatoren, dat antwoorden gemakkelijk door studenten kunnen worden ingevoerd, dat antwoorden efficiënt kunnen worden verwerkt en betrouwbaar en transparant kunnen worden beoordeeld. Digitale toetsen bieden soorten opdrachten en vragen aan die in een traditionele schriftelijke toets niet haalbaar zijn; deze mogelijkheden dienen te worden onderzocht en beschikbaar te worden gesteld.
Ten tweede, om toetsen automatisch te kunnen nakijken, met passende, relevante feedback. De mogelijkheden voor automatische beoordeling groeien gestaag, maar zijn nog volop in ontwikkeling.
Ten derde om te helpen bij de invoering en acceptatie van digitale toetsen. Het is niet voldoende om aan te tonen dat digitale toetsen en automatische beoordeling mogelijk zijn: docenten moeten worden geholpen bij het opstellen ervan. Tevens moeten zij de mogelijkheden en voordelen van digitaal toetsen leren kennen.


Je werkt in een enthousiast en dynamisch team bestaande uit de facultaire e-learning-specialist, docenten wiskunde en informatica , de facultaire onderwijskundige, softwarebeheerders en programmabeheerders.

Je verantwoordelijkheden omvatten:


Ontwikkelen van nieuwe soorten vragen en opdrachten die geïntegreerd kunnen worden in een digitale toets en het meten van de vaardigheden van studenten op een transparante, betrouwbare en valide manier.
Samen met onderwijsspecialist docenten helpen bij het ontwikkelen van concrete vragen en opdrachten van dit type en bij het opbouwen van een 'vragenbank'.
Bestuderen en mogelijk maken van de automatische beoordeling en feedback voor een groeiende collectie vraagtypes, samen met docenten en onderzoekers in het veld.
Samen met de softwarebeheerder de administratie en organisatie beheren die nodig is voor het opzetten en uitvoeren van digitale toetsen.Functie-eisenJe hebt een MSc-diploma in wiskunde of informatica met een sterke affiniteit voor beide vakgebieden.
Je hebt expertise op het gebied van onderwijskunde en kunt waar nodig initiatief tonen om je kennis zelfstandig uit te breiden.
Het is een pré als je bedreven bent in tools zoals Integrated Development Environments en pakketten zoals Mathematica en Maple, en je hebt ervaring met LaTeX.
Kennis van de Nederlandse taal of de bereidheid om die te leren is gewenst, maar niet strikt noodzakelijk.
Beheersing van de Engelse taal op niveau B2/C1 is noodzakelijk.Arbeidsvoorwaarden

De UT biedt een dynamische en internationale werkomgeving, die de voordelen van academisch onderzoek combineert met toepassingen van grote industriële en sociale relevantie, uitstekende werkomstandigheden en een groene parkachtige en levendige campus met winkels, sportvoorzieningen, cafés en restaurants en zelfs huisvesting.

Wij bieden


Een tijdelijke functie van ten minste twee jaar voor 1,0 fte;
Een bruto maandsalaris variërend van € 2790,-- tot € 4402,--;
Een uitstekende uitkering volgens de CAO-NU voor Nederlandse universiteiten inclusief pensioen, vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%);
Uitstekende faciliteiten voor professionele en persoonlijke.

Locatie: Overijssel - Enschede
Toegevoegd op 20 dagen geleden en vervalt op 14 maart, Advertentie id: 1049225          453 bezoeken