Directeur Concerncontroller

.... EUR

De gemeente Midden-Groningen ging als herindelingsgemeente van start op 1 januari 2018. In 2021 vindt een evaluatie van de startformatie plaats. Dit is inclusief de formatie van de directie. Om die reden zoeken wij een interim-directeur/ concerncontroller.

Functiebeschrijving
Als directeur maak je onderdeel uit van het directieteam en geef je leiding aan de teams Informatisering & Organisatie, Automatisering, Concern Control en DIV & Archief. Binnen de budgettaire randvoorwaarden en de vastgestelde inzet van mensen en materiële middelen ben je aanspreekbaar op de realisatie van de vastgestelde doelen en beleid. De functie omvat tevens het structureel aansturen en realiseren van programma's en/of projecten

Als Concerncontroller ben je dé adviseur voor de directie, het bestuur en de teams over soft en hardcontrol. Denk hierbij aan groepscontrol, politieke control, beleidscontrol en bedrijfsvoeringscontrol. Je hebt een onafhankelijke positie en valt hiërarchisch rechtstreeks onder de gemeentesecretaris.
Als gemeente leggen we verantwoording af over onze activiteiten en processen aan de gemeenschap. Je maakt zichtbaar of we van toegevoegde waarde zijn en of het geld dat voor de gemeenschap is bestemd, daar ook daadwerkelijk aan wordt besteed. Je signaleert risico's voordat wij ze zien, bent een ster in het aandragen van knel- en verbeterpunten en krijgt altijd door middel van onderzoek de onderste steen boven. Je manier van werken is gericht op het stimuleren van kwaliteitsontwikkeling, resultaatgericht werken en het nemen van verantwoordelijkheid van de teams én de hele organisatie..


Functie-eisenAfgeronde opleiding op WO niveau
Kennis van het openbaar bestuur, onderzoek en bedrijfsvoering
tenminste 5 jaar leidinggevende ervaring op directieniveau
Bestuurlijke en politieke sensitiviteit en oordeelsvorming
snelle denker, analytisch en overtuigingskracht.ArbeidsvoorwaardenArbeidsovereenkomst bij Werkspirit voor 6 maanden (ZZP bespreekbaar)
Mogelijke verlenging van 1 jaar
Werkweek van 36 uur
Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
Cultuur: ondernemend, zelfstandig, politieke sensitiviteit en korte lijnenMeer informatie

Wilt u reageren? Stuur dan uw CV en eventueel uw motivatie naar sollicitatie@werkspirit

Locatie: Groningen - Hoogezand
Toegevoegd op 3 dagen geleden en vervalt op 7 juli, Advertentie id: 1028286          59 bezoeken