Domp 27 bj 1978

2.500 EUR

Liefhebber gezocht!


Deze Domp 27, ontworpen door Koos de Ridder en gebouwd bij jachtwerf Abma uit Sneek in 1978, is haar hele 43-jarige bestaan in familiebezit geweest (originele koopcontract aanwezig). Al die jaren met plezier gevaren en onderhouden. Ze heeft in de jaren '80/'90 als wedstrijdschip goed mee kunnen doen in het wedstrijdveld en is nog steeds een goede zeiler, zeewaardig genoeg voor de Waddenzee en de langere reizen naar de Oostzee, die we er mee gemaakt hebben.

De stalen romp is in perfecte conditie en de 10 pk Farymann diesel (inboard) heeft ons de afgelopen jaren nooit in de steek gelaten. 
De opbouw van de kajuit, de kuip en het interieur hebben echter meer aandacht nodig. In 2018 zijn wij in fases gestart met het renoveren van deze onderdelen. Zo zit er een nieuwe garage voor het schuifluik van de kajuitingang op het dak, het vluchtluik is vervangen, aan stuurboordzijde is het raam vervangen en vergroot. Het plafond in kajuit is kaal gehaald, tegen roest behandeld en opnieuw geisoleerd, er is een nieuwe waterzak geplaatst, enz. Je zult echter nog wel een hoop liefde in het schip moeten steken om het weer het plaatje te maken dat ze verdient. Aan stuurboordzijde zijn de kasten er af (de originele frontjes zijn bewaard) en is het plafond onder het gangboord reeds behandeld. De oude elektra is verwijderd en kan zo vervangen worden. De nieuwe ruit voor bakboord ligt klaar en krijg je er bij. Een van de scepters moet even opnieuw gelast worden. Buiten het werk aan de kajuit en kuip is het schip zeilklaar.

Kortom echt een leuk klusproject dat je uiteindelijk weer een goed en waardevast schip oplevert. Helaas lukt het onszelf niet de grote renovatie waar we in 2018 aan zijn begonnen, met én een druk gezin én de reisafstand tussen woonplaats en jachthaven, af te maken. Het ontbreekt ons aan tijd. Dit schip verdient veel meer dan wij er in kunnen stoppen. We zoeken een koper die hier weer een plaatje van wil maken en er veel plezier aan gaat beleven. 

Kenmerken en uitrusting:
Lengte: 8,25 mLengte waterlijn: 6,80 mBreedte: 2,84mDiepgang: 1,35 mAanwezige zeilen:grootzeilgenua 1 (30,1 m2)fok (+/- 25 m2)genua 3 (20 m2)fok (+/- 12 m2)stormfok (5,4 m2)
Buiskap vervangen in 2019De vallen voor grootzeil en fok zijn in 2017 vervangen.Schootrail voor de fok is vervangen in 2019Spinnakerboom aanwezig en spinnakerval6 slaapplaatsenVooronder 2 slaapplaatsen ca 1,90 langHondekooi 1 slaapplaats ca 2,50 langBanken kajuit (bakboordzijde is om te bouwen naar een 2 persoons slaapplaats met lengte 1,95 en stuurboordzijde is 2,00m)AnkerWintertent (uit 2016)Kompas (op het schuifluik te plaatsen)Koelkast op elektra en gasKombuis met tweepitsgastoestel en bijzonder veel bergruimte.
We verkopen het complete schip, inclusief alle aan boord zijnde toebehoren, zoals zeilen, wintertent, landvasten, stootwillen, reddingboei, brandblusser etc. Onderdelen worden niet los verkocht.

Neem gerust contact op voor vragen of een bezichtiging.
De boot ligt momenteel in.

Locatie: Utrecht - Utrecht
Toegevoegd op 11 dagen geleden en vervalt op 8 mei, Advertentie id: 1128147          76 bezoeken