Dory roeiboot geel rood 480 x 130 hechthout met roeispanen

505,05 EUR

Een Dory is een kleine boot met geringe diepgang; deze is ongeveer 480 bij 130 cm. Het is een relatief lichte boot met hoge wanden, een vlakke bodem en scherpe bogen. Wij kunnen hem met twee man gewoon verplaatsen en te water laten. Deze is zelfgebouwd ( niet door mij) in een school in Berg en Bosch; daarom is het een uniek exemplaar en staat er B&B op de achterspiegel. De achterspiegel is aan de binnenzijde pas opnieuw geverfd, de rode verf aan de binnenzijde van de boot is overigens door het zonlicht wat mat geworden maar gaaf van struktuur. Er zitten drie mooi blank gelakte bankjes in, zie de foto's in de schuur. Het middelste bankje kan wat naar voren of achteren worden verplaatst door het om te draaien. Ook kan je bij het voorste bankje nog een set dollen monteren waardoor je met zijn tweeën kan roeien. Er is één set klassieke roeispanen bij.
Wij hebben ermee geroeid (ook met een fluistermotor vaart hij goed maar deze zit niet in de advertentie); de roeispanen zitten er bij.
Eeuwenlang worden dories gebruikt als traditionele vissersboten, zowel in kustwateren als op open zee. Leuk om er websites van te zien, er zijn ook veel zeilende exemplaren ( Engeland,).

Locatie: Noord-Holland - Schagerbrug
Toegevoegd op 6 dagen geleden en vervalt op 31 oktober, Advertentie id: 1050024          61 bezoeken