Ducati Koningsasser (Bevel) Caferacer

11.250 EUR

Ducati Koningasser Caferacer

Wegens een nieuw project te koop: Een van de mooiste en bruutste Ducati Caferacers (900SS naked look) van het land. Een geweldige machine die 10 jaar geleden met veel zorg is opgebouwd door de vorige eigenaar en de laatste jaren door mij verder is aangepast.

Als basis is een origineel Nederlandse 860 (GT/DM) genomen waarvan het frame is aangepast en satijnzwart is gecoat, de motor gereviseerd en vervolgens opgebouwd met de volgende delen:

- Polyester caferacer tank, zitje en kont. Gespoten in zilver-metallic met custom Ducati logo. Koplamp in hoogglans zwart.
- De originele Ceriani voorvork is van nieuwe keringen en vorkolie voorzien, de kroonplaten hoogglans zwart gecoat en afgemaakt met Telefix clip-ons voor de ultieme racer look. De Borrani wielen zijn gepolijst en RVS gespaakt.
- De remmen zijn zeer grondig aangepakt met dubbele zwevende inox EBC schijven (á €600,- factuur aanwezig), compleet gereviseerde klauwen (dus geglaspareld, ultrasoon gereinigd, gecoat, nieuwe zuigers, dichtingen en ontluchtingsnippels), een nieuwe moderne Brembo rempomp en RVS Goodgridge remleidingen.
- Er is een Tarozzi rem/schakelset incl. ombouw naar rechtsgeschakeld gemonteerd.
- Voor goed zicht, maar in de goede stijl zijn Rizoma spiegels geplaatst.
- Er is een extern oliefilter gemonteerd met extra leidingen en sproeiers direct op de kruk en nokkenassen. Het originele filterhuis is afgedopt met een blindplaat. Tevens is op de voorste cilinder een kijkglas geplaatst om een blik te kunnen werpen op de bijzondere Koningsas-constructie.
- De Dell'ortho PHM 40s zijn geheel nieuw opgebouwd; dus ultrasoon gereinigd en alle delen incl. chokes vervangen (nog een extra set delen inclusief). Daarna voorzien van K&N filters (ook K&N filter op opluchting).
- Nieuwe Tomasselli koplamporen en gashendel.
- De machine is voorzien van een geheel nieuwe kabelboom (schema beschikbaar), RR51 spanningsregelaar, zekeringkast, contactslot en Lukas Rita elektronische (race)ontsteking.
- Er is een set nieuwe Koni 204 schokdempers gemonteerd.
- Er zijn nieuwe RVS voorpijpen en chromen dempers (met bruut geluid) geplaatst.
- Daarnaast zijn er enkele aanpassingen gedaan om de tekortkomingen van het origineel op te vangen, zoals een Frogman / Bevel Heaven chain case saver (met nieuwe ketting en tandwielen) en een Brancato Easy Action clutch lever kit, zodat je ook voor het stoplicht even wat langer kunt blijven staan.
- Er zijn heel veel nieuwe kleine delen geplaatst, zoals kickstartrubber, koppelingshandle, Hansaflex snelververser voor de motorolie, bougiekabels, gaskabels, blauwe kentekenplaat, heel veel RVS etc. etc.
- Deze oldtimer is op de dyno afgesteld bij Tovami Goes en levert 57,5 pk op het achterwiel (uitdraai aanwezig). Ik verzeker je dat dat een flinke kick geeft op dit oudje. Sowieso moet deze Bevel twin flink aangepakt worden! Alles gaat zwaar en als je wat lichter of kleiner bent (geen elektrische start en je moet flink plat) is het sowieso géén aanrader. Geniale machine dus als het je past :-)

Komt met een kop koffie, heel veel gebruikstips, een map met documentatie, de originele handleiding, nieuwe Castrol Classic olie in het carter en verse remolie.

Graag alleen serieuze reacties, het mag duidelijk zijn dat dit een kostbaar en tijdrovend project is.
Locatie: Utrecht - Soesterberg
Toegevoegd op 13 dagen geleden en vervalt op 8 juni, Advertentie id: 773014          188 bezoeken