Glansmispel Photinia Fraseri Red Robin 175-200cm

47,15 EUR

Glansmispel (Photinia Fraseri 'Red Robin')

De rode bladeren van de Glansmispel, ook wel ‘Red Robin’ genoemd, maken de struik erg aantrekkelijk. Ze hebben felrode stengels die de plant speciaal maakt. Vanwege de opvallende kleur is deze plant geschikt om op zichzelf te gebruiken maar ook als haag. De plant groeit zo’n 20-31 cm hoog en produceert witte bloemen in de lente als deze in het vorige seizoen niet gesnoeid is.
Elk nieuw blad dat aangroeit heeft een felle kleur brons of rood en zodra deze volwassen zijn, zullen ze veranderen naar donkergroen. Het is belangrijk om het hele jaar door, de uiteinden bij te snoeien. Op deze manier kunnen er het hele jaar door nieuwe bladeren groeien.

Als de bloemknoppen niet worden verwijderd tijdens de vroege voorjaarssnoei, zullen deze zich later in het seizoen openen. Volgens sommige mensen geven de witte bloemen een sterke, stinkende geur af. De plant produceert ook een kleine rode pitvrucht.
Om een 'Red Robin' te laten uitgroeien tot een prachtige Photinia-plant, is het belangrijk om de locatie voor het planten zorgvuldig te kiezen. De plant groeit goed in vochtige, vruchtbare en goed gedraineerde grond, maar ook in halfschaduw of volle zon. De Glansmispel kan de meeste bodems verdragen zolang deze wordt vermengd met mest of goed verteerde compost. Het is ook belangrijk om een kalkbodem te vermijden.

Snoei uw Glansmispel struiken gedurende de winter als deze nog steeds in winterrust zijn. Hierdoor kunt u de vorm zelf bepalen. Sommige websites en tuincentra stellen dat de Photinia 'Red Robin' op 30 cm van elkaar of minder dan dat kan worden geplant. Het is echter zo dat het planten van deze struik op zo'n korte afstand ervoor zal zorgen dat de struik niet volledig kan groeien en de groei van schimmels bevordert. Plant daarom 2 tot 3 Photinia Fraseri planten per meter.

Bloeitijd: April, Mei, Juni Bloeikleur: Wit, Rood Mogelijkheden: Haag, Solitair, Blokhaag Bodemtype: Alle grondsoorten (goed gedraineerd) Standplaats: Schaduw, halfschaduw, zon Snoeien: 2x Onderhoudsvriendelijk: Gemiddeld onderhoudsvriendelijk Groeisnelheid: 30-50cm Winterhard: Matig winterhard Zichtdicht: Snel zichtdicht

Haagplanten Heijnen
Haagplanten Heijnen is een familiebedrijf dat opgericht is in 1976. We zijn experts in het kweken van hoge kwaliteit haagplanten. Ons doel is om top kwaliteit planten te kunnen leveren waar we ook trots op kunnen zijn.

We kweken de meeste haagplanten in onze eigen kwekerij. Door samen te werken met andere kwekerijen die dezelfde kwaliteitsstandaard hanteren, kunnen we onze klanten van hoge kwaliteit planten voorzien in ieder soort.

Kwaliteit van onze producten
We hebben meer dan 40 jaar ervaring in het kweken en verzorgen van hoge kwaliteit haagplanten. We hebben onze eigen strenge kwaliteitseisen opgesteld en we planten alleen de beste, snel groeiende haagplanten van hoge kwaliteit.

Waarom Haagplanten Heijnen?Gratis geleverd va. €350Groot assortimentFamiliebedrijfAltijd vers uitgegravenLandelijke leveringEigen boomkwekerijHoogwaardige kwaliteitsplantenOnline bestellen en betalenProfessioneel verpakt en geleverd
Kijk voor alle afmetingen op onze webshop. Hier vindt u tevens vele andere soorten haagplante die wij in ons assortiment.

Locatie: Limburg - Roggel
Toegevoegd op 11 dagen geleden en vervalt op 9 april, Advertentie id: 1127332          54 bezoeken