Laurierkers Portugese Laurier Prunus Lusitanica

10,10 EUR

Portugese Laurier (Prunus Lusitanica 'Angustifolia')

De Portugese Laurier, ook wel bekend als Prunus Lusitanica, is een aantrekkelijke, altijd groene plant, waar een volle haag van gecreëerd kan worden. Het heeft een donkergroene kleur waardoor het een klassieke en luxe uitstraling heeft. Zijn bladeren zijn kleiner als je deze vergelijkt met andere soorten Laurierkers.

De jonge stengels van de Portugese Laurier zijn in mooi contrast met de donkergroene bladeren. De struik produceert kleine, geurige bloemen in juni. De bloemen, die meestal in bessen veranderen, trekken vogels, bijen en vlinders aan.
De contrasterende blad- en stengelkleur van deze plant zorgen voor een prachtig effect. Dat deze plant goed groeit in moeilijke omstandigheden maakt deze Portugese Laurier tot een betere optie ten opzichte van de traditionele Laurierkers. De Portugese Laurier is een winterharde plant die temperaturen tot -16 °C kan verdragen. Deze groeit ook goed in schaduw of volle zon.

Het is mogelijk om de Portugese Laurier op elke gewenste grootte te houden. Als deze niet wordt gesnoeid groeit hij tussen de 4,5m en 6m hoog. De Portugese Laurier heeft een groeiratio van 30-50 cm per jaar.
De Portugese Laurier moet ongeveer 60 tot 90 cm van elkaar vandaan worden geplaatst. Als je een snelle haag wilt vormen, is het wenselijk om ze slechts 60 cm van elkaar te plaatsen. Heeft u geen haast, dan kunt u ze zelfs 1,5m uit elkaar plaatsen. Over het algemeen is het verstandig om zo’n 2 tot 3 Portugese Laurier planten per meter te plaatsen.

Bloeitijd: Mei, Juni Bloeikleur: Wit Mogelijkheden: Haag, Solitair Bodemtype: Alle grondsoorten (goed gedraineerd) Standplaats: Schaduw, halfschaduw, zon Snoeien: 2x Onderhoudsvriendelijk: Gemiddeld onderhoudsvriendelijk Groeisnelheid: 30-50cm Winterhard: Matig winterhard Zichtdicht: Zeer snel zichtdicht

Haagplanten Heijnen
Haagplanten Heijnen is een familiebedrijf dat opgericht is in 1976. We zijn experts in het kweken van hoge kwaliteit haagplanten. Ons doel is om top kwaliteit planten te kunnen leveren waar we ook trots op kunnen zijn.

We kweken de meeste haagplanten in onze eigen kwekerij. Door samen te werken met andere kwekerijen die dezelfde kwaliteitsstandaard hanteren, kunnen we onze klanten van hoge kwaliteit planten voorzien in ieder soort.

Kwaliteit van onze producten
We hebben meer dan 40 jaar ervaring in het kweken en verzorgen van hoge kwaliteit haagplanten. We hebben onze eigen strenge kwaliteitseisen opgesteld en we planten alleen de beste, snel groeiende haagplanten van hoge kwaliteit.

Waarom Haagplanten Heijnen?Gratis geleverd va. €350Groot assortimentFamiliebedrijfAltijd vers uitgegravenLandelijke leveringEigen boomkwekerijHoogwaardige kwaliteitsplantenOnline bestellen en betalenProfessioneel verpakt en geleverd
Kijk voor alle afmetingen op onze webshop. Hier vindt u tevens vele andere soorten haagplante die wij in ons assortiment.

Locatie: Limburg - Roggel
Toegevoegd op 11 dagen geleden en vervalt op 9 april, Advertentie id: 1127324          64 bezoeken