NIEUW Tegen spint, kweekspullen

0 EUR

Wat is scelta?

Scelta®, het nieuwe spintmiddel pakt mijten radicaal aan. In alle stadia, van eieren en larven tot volwassen exemplaren. Dat is goed nieuws voor bloemisterij- en boomkwekerij-gewassen, buiten en onder glas. Bovendien is het veilig voor natuurlijke vijanden en zacht voor het gewas. Met Scelta® houdt u de groei er dus nog beter in.

Anti-spint
Scelta® doodt alle voor de sierteelt belangrijke spintmijten. Hiertoe behoren onder andere kasspint c.q. bonenspintmijt (Tetranychus), fruitspint, citrusspint (Panonychus) en de valse spintmijt (Brevipalpus). Het middel bestrijdt alle spintstadia, dus zowel eieren, larven als volwassen exemplaren. Daarmee onderscheidt het zich van veel andere acariciden. De bestreden mijten blijven levenloos op het blad achter. Het kan meer dan een week duren voordat ze er van af vallen. Vanaf enkele dagen na de bespuiting kunt u het bestrijdings-resultaat met een loep controleren.

Toepassing en dosering
Scelta® is een contactmiddel met nawerking van het onzichtbare residu. Het heeft geen systemische of translaminaire werking. Scelta® heeft daarnaast een goede regenvastheid en is werkzaam bij een brede temperatuur range. Voor een goed resultaat dient u de spint goed te raken. Gebruik daarom voldoende spuitvloeistof en geschikte apparatuur. De aanbevolen concentratie is 0,1% (1 liter Scelta® per 1.000 liter water)

Gebruiksadviezen
Gebruik is Scelta® maximaal vier keer per jaar in twee blokbespuitingen. Spuit per blok twee keer achtereen met een interval van zeven dagen en wissel daarna af met minimaal twee andere acaricides. Dit voorkomt resistentieopbouw in de spintpopulatie en houdt de werkzaamheid van middelen intact.

Prijzen:

50ml = 40 euro
100ml = 75
Oftewel 0,75 euro per.
Locatie: Utrecht - Utrecht
Toegevoegd op 15 dagen geleden en vervalt op 20 juli, Advertentie id: 141344          222 bezoeken