Pionier 930 van der Stadt (zeewaardig)1982

8.750 EUR

Afmetingen 930 X 295 X 170
4300kg 1750kg ballast kiel.
Wil jij deze winter en voorjaar op mooie dagen nog heerlijk zeilen? De winterligplaats is betaald tot 1 april.  Daarna volgende zomer met je boot op vakantie?  Wil je in eigen land heerlijk zeilen over het Ijsselmeer, de Noordzee-kust of de Wadden?! Dan is deze boot die ik te koop aanbied iets voor u.
Een nog hele nette boot waar de laatste 5 a 6 jaar, zowel door mij als de vorige eigenaar, veel energie is ingestoken voor verbetering en optimalisatie. O.a. het onderwaterschip is in 2015 kaal gehaald en behandeld met een epoxysysteem. Ook zijn toen vervangen de verstaging, kunstof ramen, de navigatieset, manchet van de saildrive en een nieuw cardanisch gasfornuis.  Zeilen zijn nog in goede staat. Totaal 4 stuks aanwezig. De vorige eigenaar heeft de boot aan mij verkocht vanwege zijn hoge leeftijd(80) en gezondheid. Ik verkoop nu de boot omdat deze boot ons dusdanig enthousiast heeft gemaakt voor  zeilen op groter water dat wij een beduidend groter schip hebben aangekocht waar we ook langere tijd op kunnen en zullen verblijven. Na eerder andere boten te hebben gezeild zeilt deze Pionier 930 werkelijk fantastisch en ligt, ook bij hardere wind, als een rots in het water. Ook op zee. Een perfect schip met nog zeker ruimte voor verbeteringen.
Boot heeft 2 ankers met ketting aan lijn.
Door mij is in April 2020 nog onderhoud uitgevoerd aan de motor, een Volvo Penta md7a met saildrive, en is een extra laag antifouling aangebracht. Een AIS reciever ingebouwd met antenne, een nieuw log (clipper), pomp van het toilet gereviseerd, afsluiters vervangen, verlichting door LED vervangen en een nieuwe start accu geplaatst. Zo ook een nieuwe rvs zeerailing en een set nieuwe stootwillen. Voor de winter olie en oliefilter vervangen. Het bed in de punt is door ons voorzien van een nieuwe topper welke zeer comfortabel ligt.
Veel van het inventaris mag achterblijven. Boot is qua zeileigenschappen vergelijkbaar met een Pion of Pionier10. Dus een snelle en stabiele zeiler! Interesse kom gerust de boot bekijken. 
Zeer compleet schip. Veel van het inventaris mag achterblijven. Ook veel documentatie en bouwtechnische tekeningen aanwezig.
Ter info, boot kan onder de Hollandse en Stichtste brug.

Locatie: Flevoland - Almere
Toegevoegd op 3 dagen geleden en vervalt op 13 februari, Advertentie id: 1072735          69 bezoeken