Preventie Adviseur 2

contact met mij op 15,2 EUR

Voor een project in Antwerpen ben ik op zoek naar een ervaren Preventie Adviseur 2.

Bedrijfsomschrijving

Nouvall Engineering Services is gespecialiseerd in projectondersteuning voor de (petro)chemische Industrie. Wij leveren hierin expertise op het gebied van Engineering, Project Management, Maintenance, Shutdowns, Construction en Safety.

Functieomschrijving

Als Preventie Adviseur 2, maak je deel uit van het team voor bescherming en preventie op het werk en ondersteun je het Projectteam. Hierbij rapporteer je hiërarchisch aan de Project HSE Manager en organisatorisch aan de Project Manager.

Belangrijkste taken:
Vanuit je deskundigheid adviseer je het projectteam ter bijsturing en ondersteuning van het HSE beleid en doe je aanbevelingen aan het projectmanagement en de medewerkers. Hiervoor ben je vaak aanwezig op de werkvloer (80% buiten / 20% binnen) om medewerkers en leidinggevenden actief te motiveren en te coachen om de veiligheids- & milieuvoorschriften na te laten leven en hen te coachen waar nodig. Daarnaast vind je het belangrijk om een duurzame veiligheidscultuur te creëren binnen het project en staat gedragsverandering centraal in je aanpak.

Je adviseert met betrekking tot:

Gedragsverandering;Duurzame veiligheidsbeleving;De productie- en werkmethoden;Het gebruik van werktuigen, toestellen en overige hulpmiddelen;De inrichting van arbeidsplaatsen;De stoffen die gevaar kunnen opleveren voor de veiligheid, gezondheid en het milieu.

Voorlichten:

Je ondersteunt het projectmanagement bij de praktische verwezenlijking van de voorlichting;Je geeft voorlichting en organiseert presentaties over het HSE-beleid aan het project management en de medewerkers en ondersteunt hen bij de implementatie.

Begeleiden:

Je begeleidt het projectmanagement tijdens interne audits;Je begeleidt de project organisatie bij de implementatie en instandhouding van het HSE beleid.

Controleren samen met de hiërarchische lijn:

Zie je toe op de naleving van maatregelen ter bevordering van veiligheid, milieu en optimale arbeidsomstandigheden.Neem je actief deel aan het incidenten- en ongevallenonderzoek en bepaal je de daaruit voortvloeiende acties ter correctie en preventie mee;Volg je de acties, voorvloeiend uit het incidenten- en/of ongevallenonderzoek, op. Volg je de HSE-gerelateerde project KPI’s op;
Je registreert, analyseert en rapporteert periodiek over de situatie op de site, mede op basis van:

De door jou uitgevoerde werkplekinspecties;Het resultaat van de interne / externe audits;De ontvangen opmerkingen, bemerkingen en/of klachten van medewerkers, partners en klanten;Jouw deelname aan de verschillende overlegmomenten (bijv. constructieoverleg, HSE-meeting, enzovoort)


Functie-eisen

In het bezit van een diploma preventieadviseur niveau 2 (kandidaten die de opleiding binnen afzienbare tijd afronden komen ook in aanmerking);In het bezit van een certificaat VCA voor LEIDINGGEVENDEN; VCA-VOLKennis van zorgsystemen (SCL3-VCA-P, ISO 14001, ISO 9001, ISO 45001);Nederlandstalig met een goede kennis van het Engels, dit zowel geschreven als gesproken;Kennis van MS office (Word, Excel, Outlook) PPTErvaring in een project omgeving is een plus.

Op persoonlijk vlak:

Proactief;Sterk op vlak van coaching;Positief ingesteld;Dynamisch;Stipt;Assertief;Zelfstandig;Betrouwbaar;Communicatief;Een team player;Flexibel t.o.v. de verwachtingen van de projectorganisatie (o.a. weekendwerk, …);Je communiceert gemakkelijk met verschillende gesprekspartners in het bedrijf.


Arbeidsvoorwaarden

Uitstekende arbeidsvoorwaarden, zie onze website!

Sollicitatieprocedure

Via onze eigen.

Locatie: Zeeland - Terneuzen
Toegevoegd op 26 dagen geleden en vervalt op 13 maart, Advertentie id: 1063673          465 bezoeken