Senior project engineer

contact met mij op 16,74 EUR

technische informatiestromen - organisator pur sang - communicatief vaardig

Bedrijfsomschrijving

Denk je eens in, een luxe jacht vanaf zo’n 40 meter lang. Met alle innovatieve zeilsystemen en handige snufjes aan boord die een eigenaar zich kan wensen. Zeiljachten die wereldwijd awards én zeilraces winnen. De Nederlandse jachtbouwer Vitters Shipyard in Zwartsluis ontwikkelt deze indrukwekkende jachten vanuit hun passende motto: ‘It’s kind of fun to do the impossible’. En jij kunt daar werken! 

Elk jachtontwerp wordt helemaal vormgegeven naar wensen van de toekomstige eigenaar. Dat maakt alle afgeleverde zeiljachten anders. Toegewijde ingenieurs en vakmensen werken vaak meer dan een jaar aan één project. Vaste krachten en zzp’ers, van diverse nationaliteiten, werken dagelijks samen aan excellentie en nieuwe oplossingen. Zodat zelfs de hoge verwachtingen van de jachteigenaren worden overtroffen. 

Benieuwd naar beelden van recent gebouwde zeiljachten en een indruk van het bedrijf? 
Kijk dan eens op www.vitters.com. 

Functieomschrijving

Stel je voor, jij werkt bij Vitters waarbij je elke dag kan meewerken aan een jacht dat geheel klant specifiek ontworpen wordt.  En waarbij ieder project weer andere uitdagingen heeft. Klinkt dat goed? Wordt dan onze nieuwe senior project engineer!
Als project engineer werk je nauw samen met jouw projectteam, bestaande uit een projectleider, productieleider en engineers. Ieder projectteam is betrokken bij en/of verantwoordelijk voor een project van Sales tot Service. Jij ondersteunt de projectleider bij de ontwikkeling en realisatie van technische installaties. 

Alle disciplines komen aan bod: cascobouw, interieurbouw, elektra, installatietechniek, hydraulische systemen, voorstuwing, etc. Als project engineer ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van engineeringsactiviteiten in het project en het managen van de informatiebehoefte, zowel intern als extern. Als project engineer zorg je ervoor dat de juiste technische informatie op het juiste moment en de juiste plaats beschikbaar is. Je houdt overzicht in alle technische installaties die in een jacht verwerkt worden. De rol van project engineer start bij de evaluatie van het ontwerp en loopt door tot en met de evaluatie van de productie informatie. Je houdt het werk van de andere engineers bij, analyseert de processen en weet wanneer je in moet grijpen of juist niet.

De innovaties binnen de jacht- scheepsbouw staan niet stil. Jij hebt oog voor de lange termijn en bent op de hoogte van innovaties en verduurzaming binnen de jacht- en scheepsbouw. Jij bent creatief, initieert innovaties en werkt aan duurzaamheid binnen de projecten. Zowel van de zeiljachten als voor het interne deel, zoals kwaliteitsbewaking en standaardiseren van bepaalde onderdelen. Jij kunt snel schakelen en weet alle innovaties op de juiste manier te implementeren in de projecten.

Jij schakelt met specialisten uit het eigenaarsteam, architecten, externe engineers, onderaannemers, leveranciers en natuurlijk je collega’s. Doordat jij het totaalplaatje en het bouwproces steeds voor ogen hebt weet je de juiste interne en externe specialisten aan elkaar te binden en hen te voorzien van de juiste informatie. Als project engineer weet je welke onderdelen je nodig hebt en bij welke leveranciers je deze het beste kunt aanschaffen. Je maakt werkorders, vraagt offertes op van bijvoorbeeld nieuwe systemen en bent op de hoogte van het juiste kostenplaatje.

Tijdens het bouwproces houdt je alle informatie nauwkeurig bij en weet je het op de juiste manier te documenteren. Bij de oplevering van het jacht zorg jij ervoor dat er een boordboek is waarin de opdrachtgeven en de bemanning exact kunnen zien waar welke technische installaties zijn verwerkt in het jacht en hoe deze werken. 

​​​​​​​Standplaats: Zwartsluis

Functie-eisen

Een afgeronde opleiding HBO of WO werktuigbouwkunde of maritiem gerelateerde opleiding.Minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie in de scheeps- of jachtbouw.Vitters is een internationaal bedrijf, daarom heb jij goede Engelse spreek- en schrijfvaardigheden nodig.Affiniteit met zeilen.
Persoonskenmerken
Je beschikt over een stevige persoonlijkheid, bent organisator pur sang, je weet van aanpakken en bent communicatief vaardig. Dankzij jouw overtuigingskracht, doorzettingsvermogen en gezonde dosis humor ben je een waardevolle aanvulling voor ons team. 

Sollicitatieprocedure

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Lizette.

Locatie: Overijssel - Zwartsluis
Toegevoegd op 7 dagen geleden en vervalt op 15 oktober, Advertentie id: 1171957          64 bezoeken