Thuja Occidentalis Smaragd 80-100cm

6,30 EUR

Thuja Occidentalis Smaragd

De Thuja Occidentalis Smaragd is een haagplant met een compacte groeiwijze. Het groeit namelijk uit tot een piramide van felgroene bladeren. De plant is bestand tegen kou en ideaal voor kleine tuinen.

Als u meer privacy wilt creëren en uw tuin wilt omringen met esthetische schoonheid, dan is de Thuja Smaragd een perfecte keuze. De plant is makkelijk te onderhouden en groeit goed in verschillende grondsoorten. De Thuja Smaragd heeft ruimte nodig om te groeien; daarom mogen ze niet te dicht bij of vlakbij andere bomen worden geplant. Het blad krijgt de vorm van platte veren, waarbij de naalden eruit zullen zien alsof ze bedekt zijn met groene schubben.
Deze lange coniferen worden meestal in rijen geplant. De planten blijven het hele jaar door groen. Ze groeien tot een hoogte van 365 cm (en kunnen zelfs tot 7 meter hoog worden) wanneer ze volgroeid zijn, met een breedtespreiding van 1,5 tot 2 meter. Ze hebben ook de kracht om de grond te vullen; daarom hebben ze vooraf geen bodembedekkers nodig.
De Thuja Smaragd groeit goed in verschillende grondsoorten, maar geeft de voorkeur aan vochtige, goed gedraineerde, neutrale tot alkalische bodems. Ze doen het goed in de volle zon of halfschaduw. Ze verdragen echter geen droge omstandigheden.

Ze groeiende het beste in de volle zon, maar waarderen de schaduw in de middag gedurende de warme zomer maanden. Vermijd echter het planten in volledige schaduw omdat dit de bladdichtheid aanzienlijk vermindert. U zult ook open, winderige gebieden moeten vermijden.
Verrijk de grond met eigengemaakte tuincompost voordat u deze gaat planten. Houd jonge Thuja Smaragd planten goed onder water totdat ze zich vestigen. Vermijd echter te veel water.

Voor een dekkende privacy haag kunt u het beste 2 tot 3 Thuja Smaragd planten per meter plaatsen. Op deze afstand kunnen volwassen planten zich een uitspreiden maar tegelijkertijd de verdringing van de wortels en concurrentie van water en voedingsstoffen voorkomen.

De Thuja Smaragd is een van de beste planten die je kunt kopen voor het afschermen van je tuin. De onderhoudsarme planten hoeven maar één keer per jaar te worden gesnoeid om hun mooie vorm te behouden. Het belangrijkste is dat ze, wanneer ze in optimale omstandigheden worden gekweekt, vele jaren kunnen meegaan, waardoor ze de ideale planten zijn voor mensen die op zoek zijn naar een lange termijn haag.
Bloeitijd: - Bloeikleur: - Mogelijkheden: Haag, Solitair Bodemtype: Alle grondsoorten (goed gedraineerd) Standplaats: Schaduw, halfschaduw, zon Snoeien: 1x Onderhoudsvriendelijk: Zeer onderhoudsvriendelijk Groeisnelheid: 20-40cm Winterhard: Zeer winterhard Zichtdicht: Snel zichtdicht

Haagplanten Heijnen
Haagplanten Heijnen is een familiebedrijf dat opgericht is in 1976. We zijn experts in het kweken van hoge kwaliteit haagplanten. Ons doel is om top kwaliteit planten te kunnen leveren waar we ook trots op kunnen zijn.

We kweken de meeste haagplanten in onze eigen kwekerij. Door samen te werken met andere kwekerijen die dezelfde kwaliteitsstandaard hanteren, kunnen we onze klanten van hoge kwaliteit planten voorzien in ieder soort.

Kwaliteit van onze producten
We hebben meer dan 40 jaar ervaring in het kweken en verzorgen van hoge kwaliteit haagplanten. We hebben onze eigen strenge kwaliteitseisen opgesteld en we planten alleen de beste, snel groeiende haagplanten van hoge kwaliteit.

Waarom Haagplanten Heijnen?Gratis geleverd va. €350Groot assortimentFamiliebedrijfAltijd vers uitgegravenLandelijke leveringEigen boomkwekerijHoogwaardige kwaliteitsplantenOnline bestellen en betalenProfessioneel verpakt en geleverd
Kijk voor alle afmetingen op onze webshop. Hier vindt u tevens vele andere soorten haagplante die wij in ons assortiment.

Locatie: Limburg - Roggel
Toegevoegd op 12 dagen geleden en vervalt op 1 september, Advertentie id: 1028114          78 bezoeken