Cipres Chamaecyparis Lawsoniana Ivonne 80-100cm

7 EUR

Cipres 'Yvonne' (Chameacyparis Lawsoniana)

De Chamaecyparis Lawsoniana 'Yvonne' is een rechtopstaande, winterharde, altijdgroene conifeer met een indrukwekkende kegelvorm en gouden bladdekking. Deze plant geeft een zoete geur af in uw tuin. De variant Yvonne is een nieuwe, ziektetolerante plant die geprijsd wordt voor zijn goudgele bladeren.

Deze plant wordt onmiddellijk herkend door zijn gele, getinte bladeren. Van de lente tot de zomer heeft het platte, zachte naalden die worden gekenmerkt door een geelgroene kleur en in de wintermaanden verandert in een bijna gouden kleur. De bladeren worden samengedrukt als deze plant volwassen wordt.
De boom produceert kleine mannelijke en vrouwelijke bloemen in de lente of de zomer. De vrouwelijke bloem ontwikkelt zich tot kleine, bruine kegeltjes. De dichte, groenblijvende bladdekking biedt een broedplaats voor vogels in de late winter of het vroege voorjaar. Vanwege zijn tolerantie voor snoeien en dichte groeiwijze, kan de boom ook worden gebruikt voor vormsnoei.
Ondanks dat de Chamaecyparis Lawsoniana 'Yvonne' de voorkeur geeft aan volle zon, groeit deze ook goed in halfschaduw. Het groeit in een goed gedraineerde bodem, maar waardeert ook een lichtzure grond. Ondanks dat het een winterharde plant is, is het niet aan te bevelen op locaties die erg open zijn, omdat de bladeren dan niet op hun best zullen uitkomen. Hij houdt ook niet van drassige bodems.

Bloeitijd: - Bloeikleur: - Mogelijkheden: Haag, Solitair Bodemtype: Alle grondsoorten (goed gedraineerd) Standplaats: Schaduw, halfschaduw, zon Snoeien: 1x Onderhoudsvriendelijk: Zeer onderhoudsvriendelijk Groeisnelheid: 30-50cm Winterhard: Zeer winterhard Zichtdicht: Zeer snel zichtdicht

Haagplanten Heijnen
Haagplanten Heijnen is een familiebedrijf dat opgericht is in 1976. We zijn experts in het kweken van hoge kwaliteit haagplanten. Ons doel is om top kwaliteit planten te kunnen leveren waar we ook trots op kunnen zijn.

We kweken de meeste haagplanten in onze eigen kwekerij. Door samen te werken met andere kwekerijen die dezelfde kwaliteitsstandaard hanteren, kunnen we onze klanten van hoge kwaliteit planten voorzien in ieder soort.

Kwaliteit van onze producten
We hebben meer dan 40 jaar ervaring in het kweken en verzorgen van hoge kwaliteit haagplanten. We hebben onze eigen strenge kwaliteitseisen opgesteld en we planten alleen de beste, snel groeiende haagplanten van hoge kwaliteit.

Waarom Haagplanten Heijnen?Gratis geleverd va. €350Groot assortimentFamiliebedrijfAltijd vers uitgegravenLandelijke leveringEigen boomkwekerijHoogwaardige kwaliteitsplantenOnline bestellen en betalenProfessioneel verpakt en geleverd
Kijk voor alle afmetingen op onze webshop. Hier vindt u tevens vele andere soorten haagplante die wij in ons assortiment hebben.Websitewww.haagplanten-heijnen.nl/cipres-chamaecyparis-lawsoniana-ivonne-80

Locatie: Limburg - Roggel
Toegevoegd op 5 dagen geleden en vervalt op 24 juli, Advertentie id: 1285225          37 bezoeken