Friendship 25 TS

8.500 EUR

Bij deze komt deze mooie zeilboot te koop! Het betreft een Friendship 25 TS. Ik heb hier altijd met veel plezier mee gevaren. Zowel op de Friese meren, IJsselmeer & Waddenzee. Door de geringe diepgang is het vaargebied bijna onbeperkt! 

De boot staat te koop aangezien wij ons aan het oriënteren zijn op de aankoop van een grotere zeilboot. 

Lengte: 7,50 (7,90) meter
Breedte: 2,50 meter
Diepgang: 1,10 meter
Gewicht: 1100 kg (de boot is trailerbaar!)
Doorvaarthoogte: 11 meter
Slaapplaatsen: 4
Bouwjaar: 1990
Ligplaats: Sneek

In de kajuit kan het schuifdak omhoog waardoor er meer stahoogte ontstaat. Zoals te zien kan ik hier rechtop staan (1.85m).

De Friendship staat bekend om zijn degelijkheid, snelheid en zijn uitstekende zeilprestaties, naar Nederlands ontwerp van Jac. de Ridder. 

Zeilen:
Grootzeil (2019)
Rolfok (2019)
Huiken (origineel)
De originele zeilen kunnen eventueel ook meegeleverd worden. 

Buitenboordmotor:
Honda Four Stroke 8pk
Bouwjaar: 1999
Deze buitenboordmotor zit in een bun, hierdoor voelt het als een binnenboord motor. De motor heeft in 2022 een grote onderhoudsbeurt gehad. 

De banken in de kajuit en in de kooi zijn in 2020 volledig nieuw gemaakt. De antifouling is in 2022 opnieuw strak aangebracht.

De accu kan worden opgeladen via de motor, dit is momenteel echter niet aangesloten. Via walstroom is ook een optie, dit is klaar voor gebruik. De lichten, dieptemeter & koelbox zijn aangesloten op de accu. 

De demontabele hardhouten gelakte tafel met opklapbare zijvlakken op buisprofiel is eenvoudig te plaatsen in de kajuit. 

Het keukenblok (voorzien van een 2-pits kooktoestel op spiritus en gootsteen met kraan) is geheel wegschuifbaar waardoor er maximaal verblijfsruimte ontstaat in de kajuit. 

Het toilet is in 2016 vervangen door een chemisch toilet. Het toilet wordt aan het zicht onttrokken door houten panelen. De toiletruimte is afsluitbaar doormiddel van deuren. zowel aan kajuit- als aan kooizijde. 

Er zijn 4 slaapplaatsen aan boord. Twee slaapplaatsen in de afsluitbare kooi voorin en twee op de kajuitbanken.  Door de bankleuningen op te klappen onstaan twee brede slaapplaatsen. Tussen deze slaapplaatsen is ruimte voor een mogelijk vijfde slaapplaats. 

Bergruimte: ruimschoots en in vele vormen aanwezig. 

De boot wordt verder compleet geleverd met helmstokverlenger (telescopisch), landvasten, 4x stootwillen, anker met ketting, spinakerboom, accu en koelbox. 

Donkerblauwe wintertent, voor gedeeltelijke afgedekte (winter)stalling met staande mast. 

Al met al een boot waar je nog jaren plezier van kunt hebben. 

Stuur gerust een bericht voor meer. 

Locatie: Groningen - Groningen
Toegevoegd op 11 dagen geleden en vervalt op 11 March, Advertentie id: 1437011          63 bezoeken