Manager business development (lid MT)

contact met mij op 18.59 EUR

metaalsector - toekomstgericht – ’geboren netwerker’ – sales & marketing

Bedrijfsomschrijving

Schouten & Visschers Metaalwarenfabriek, een familiebedrijf opgericht in 1933, is gevestigd in Epe en Heerde. Het bedrijf is toeleverancier van hoogwaardige metalen onderdelen en samengestelde producten die onder andere worden toegepast in groeimarkten als wellnessproducten en zorghulpmiddelen. Klanten zijn gevestigd in binnen- en buitenland. 

Schouten & Visschers heeft een geavanceerd en gevarieerd modern machinepark. Met stansen, dieptrekken, lasersnijden, buizen buigen en verspanen worden veelal onderdelen gemaakt die op de 12 robots worden gelast. Daarnaast maken deze technieken en de eigen gereedschapsmakerij het bedrijf uniek. De engineeringsafdeling ontwerpt en construeert de benodigde volggereedschappen, lasmallen en freesmallen. 

Klanten uit binnen- en buitenland werken nauw samen met het team van technisch specialisten van Schouten & Visschers om zo tot de beste productiemethode te komen. Het bedrijf heeft een sterke positie in de markt. Recent is geïnvesteerd in een nieuwe bedrijfsruimte en is het machinepark fors uitgebreid en vernieuwd. De productie werkt in een twee-ploegendienst. 

Functieomschrijving

De afgelopen jaren heeft de organisatie een enorme groei doorgemaakt. Nu is het moment gekomen om de organisatie verder te verstevigen en structureren. Jij gaat samen met de algemeen directeur, die zich richt op de interne organisatie, werken aan de toekomstbestendigheid van de organisatie en stemt interne en externe processen perfect op elkaar af. Hoofdtaak voor jou: het introduceren van Schouten & Visschers op nieuwe markten en het binden van nieuwe klanten. 

Het MT bestaat naast jou uit de algemeen directeur, businesscontroller en manager engineering. Samen brengen jullie Schouten & Visschers verder.

Er ligt een uitdaging de klantenportefeuille te verbreden om verdere groei van de organisatie te faciliteren. De combinatie aan technieken die Schouten & Visschers te bieden heeft, is uniek. Jij onderzoekt in welke markten Schouten en Visschers toegevoegde waarde kan bieden, maakt salesplannen en zorgt dat je in beeld komt bij potentiële klanten. 

Het volledige proces van marketing tot aan het moment dat de klant de opdracht tekent, neem je onder je hoede. Je maakt gebruik van de ontstane mogelijkheid om van ‘A tot Z’ een gestroomlijnd proces in te richten. Ook bepaal je samen met de manager engineering duidelijke overdrachtsmomenten en stel je vast waar een overdracht aan moet voldoen. Op deze wijze gaat er een helder en compleet dossier naar productie. 

Gemiddeld ben je zo’n 60% van jouw tijd op pad. Hierbij ben je gericht op het bouwen aan langdurige relaties. Je legt bezoeken af en inventariseert de wensen en eisen van de klant. De slagingskans van het aanbod dat jij uiteindelijk doet, staat of valt met de kwaliteit van jouw inventarisatie. Je weet op doordachte wijze in te spelen op de behoeften van de klant, komt met slimme oplossingen door technieken te combineren en bent daardoor onderscheidend in de markt. Je presenteert het voorstel aan de klant. Na eventuele aanpassingen weet je de deal te closen en draag je het project over aan de projectmanagement en engineering. 

Je stuurt de binnendienst aan, maakt calculaties en offertes. Ook ben je eindverantwoordelijke voor klachtafhandeling. Naast jouw eigen commerciële activiteiten zorg je dat de processen binnen de afdeling soepel verlopen en borg je dat de juiste informatie wordt overgedragen. Ook hierin zoek je de samenwerking met de manager engineering op. 

Tevens ben je verantwoordelijk voor marketing en de online positionering van Schouten & Visschers. Hiervoor kun je kennis in huis halen of de werkzaamheden uitbesteden bij een bureau, maar jij zet hiervoor de plannen op en bewaakt de realisatie.  

Standplaats: Heerde

Functie-eisen

•    Afgeronde Hbo/Wo opleiding en een sterke commerciële drive; 
•    Ruime werkervaring in een leidinggevende commerciële rol voor een technische georiënteerd bedrijf;
•    Ervaring met het lezen van technische tekeningen en documenten en opstellen van calculaties;
•    Ervaring met een ERP systeem;
•    Je hebt een goede beheersing van de Duitse of Engelse taal in woord en geschrift. 

Persoonskenmerken
Je hebt een zeer sterke commerciële en dienstverlenende drive en technische affiniteit met de markten waarin Schouten en Visschers actief is. Je speelt goed in op de behoeften van de klant en weet ook makkelijk de juiste contacten te leggen en te onderhouden. Jij weet hoe en bij wie je de juiste informatie haalt en kunt de vertaalslag maken naar de klant. Vanzelfsprekend heb je de wil om te scoren en een representatief voorkomen. Je houdt van persoonlijk contact, bent nieuwsgierig en hebt een samenwerkingsgerichte instelling. Vanwege je uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat om complexe en technische materie te vertalen naar begrijpelijke formuleringen. Je weet klanten de toegevoegde waarde uit te leggen en je hebt een zeer hoge gunfactor. Verder ben je flexibel ingesteld en heb je een proactieve en resultaatgerichte manier van werken. 

Je bent toegankelijk, transparant en verbindend. Jouw collega’s werken graag met én voor jou. Je bezit overtuigingskracht en bent een echte sparringpartner voor de andere MT-leden. Enerzijds ben je kritisch en direct, anderzijds ben je er op gericht om relaties goed te houden.

Sollicitatieprocedure

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.Websiteeasyapply.jobs/r

Locatie: Noord-Holland - Amsterdam

Toegevoegd op 8 dagen geleden en vervalt op 30 December
Advertentie id: 1301354
    [ ]     79 bezoeken