Vespa Sprint 1967 Oldtimer

3.500 EUR

Te koop een hele mooie en bijzondere Vespa Sprint uit 1967, type VLB1T, in een kleur die bij iedereen direct een lach op het gezicht tovert.
Een originele Nederlandse scooter, niet geimporteerd.
De scooter is in de jaren 2008 en 2009 geheel gerestaureerd en opnieuw opgebouwd. Het frame is professioneel gestraald en in de grondlak gezet.
Het originele 150cc motorblokje is vervangen door een moderner Vespa PX200E Lusso motorblokje, in 2006 nieuw gekocht bij SIP Scootershop (rekening aanwezig).
Aan de buitenkant is daar niets van te zien, het oliepeilglas onder de benzinekraan is de enige aanwijzing. Het fantastische oldtimer uiterlijk blijft ongewijzigd.
Grote voordelen van dit motorblokje zijn meer vermogen waardoor de Vespa zich aanmerkelijk makkelijker laat rijden en zonder problemen met het huidige verkeer kan meekomen. Voor nog iets meer trekkracht is een SITO plus uitlaat gemonteerd.
Daarnaast kun je aan de pomp gewoon Euro 95 tanken in plaats van mengsmering door het aparte oliereservoir, de spanning voor de elektrische delen is nu 12 Volt ipv 6 V waardoor je standaard gloeilampjes kunt gebruiken en veel minder storingsgevoelig bent.
Tot slot is dit motorblokje voorzien van een elektrische startmotor, die je zou kunnen gebruiken als je een accu monteert. Ik heb daar niet voor gekozen en trap de Vespa zonder problemen aan met de kickstarter.
Sinds de restauratie is de scooter weinig gebruikt (plm. 1800 km) en staat in een verwarmde garage gestald.
Enige minpuntjes zijn enkele kleine beschadigingen aan het lakwerk (gebruikssporen) en een benzinekraan waarvan alleen de reservestand werkt.
De scooter wordt aangeboden inclusief alle losse onderdelen die ik er nog bij heb, dus inclusief het complete originele 150cc motorblokje, een klein passagierszadel ("broodje") voor montage op de bagagedrager, de originele buddyseat,
sier/beschermbeugels rondom de gehele achterzijde (moeten opnieuw verchroomd worden), reservewielhouder, originele tank, originele standaard, en diverse kleine onderdelen nieuw en gebruikt, overgehouden aan de.

Locatie: Gelderland - Arnhem
Toegevoegd op 6 dagen geleden en vervalt op 26 december, Advertentie id: 1241457          53 bezoeken